Biografi

4fod har summet i toppen af undergrunden i et helt årti og er en af de mest erfarne og anerkendte rapgrupper i Danmark.

Mandag den 10. maj 2010 udkom deres længe ventede debutalbum ’Hovedet på blokken’, der ikke blot er en af de plader som det danske hip hop miljø har måttet vente længst på – det er efterhånden også en af de plader de har ventet mest på.

Albummet handler netop om tid og om ikke at give op. Den afspejler overgangen fra drengerøve til modne og voksne, ansvarlige familiefædre og ægtemænd, som er den forandring der er sket med medlemmerne af 4fod i løbet af de 5 år pladen har været undervejs.

En sang som “Hvis jeg ku’”, der handler om det at blive far, viser at 4fod har rykket sig langt fra dengang i 2004, hvor de udgav EP’en ”Køb den, stjæl den” og var nomineret i to kategorier til Danish Hip Hop Awards.

Rapperne Brygs (tømrer) og KamiKasper (cand. mag) rapper om en lang række af livets aspekter og teksterne er raffinerede, humoristiske og til tider kryptiske, så lytteren kan blive ved med at finde nye budskaber og sammenhænge.

Men (heldigvis) er det ikke lykkedes at pille drengerøvene helt ud af drengene, der med DJ Simon Stoy som integreret medlem, leverer både ryste-røv party-sange som i ”Hæy”, ”Det’ det” og ”Løb”, såvel som en tribute til Malk De Koijn i sangen “Jagt” og en beskidt bøddel-og-dødsdømt battle i titelsangen “Hovedet på blokken”.

Herudover indeholder pladen også eftertænksomme sange som “Etagen” (imellem himmel og helvede) og “Dyret i spejlet”.

“Hovedet på blokken” er en debutplade, men det er absolut ikke debutanter som står bag denne udgivelse. Nyd KamiKaspers overlegne teknik med to og trestavelses rim og Brygs’ unikke ud-over-stepperne flow på en plade som endelig slår fast at 4fod ikke bare har været med i gamet på sidelinjen og i andres projekter, men på egen hånd kan levere top-klasse hip hop med potentiale til at nå ud over hip hop kredse.